Hialuronsavas ráncfeltöltés

Volumenpótlás
Volumenpótlás kezelés Bellemedic

Mit jelent a volumenpótlás?

Bőrünk rugalmassága, feszessége és hidratáltsága az idő előrehaladtával csökken, ami előbb- utóbb ráncok kialakulásához vezet. A hialuronsavas ráncfeltöltés és volumenpótlás műtét nélkül, minimális felépülési idővel kínál erre megoldást.
A hialuronsav az emberi szervezetben természetesen megtalálható nagy molekulájú szénhidrát, mely felelős a bőr rugalmasságáért, hidratáltságáért, feszességéért és ellenálló képességéért. Ez főként kimagasló vízmegkötő képességének köszönhető, amely molekulasúlyának nagyjából ezerszerese. Továbbá fontos antioxidáns szerepet is betölt, valamint fokozza a kollagén és elasztin rostok termelődését. A hialuronsav teljes mértékben organikus, így szintetikus anyagok nélkül, egyedülálló hatékonysággal használható a ráncok elleni küzdelemben és a volumenpótlásban.

Az alábbi esetekben a beavatkozás nem végezhető el

 aktív fertőző bőrbetegség, pl. herpes
Terhesség és szoptatás
Bizonyos gyógyszerek szedése, pl. véralvadásgátlók
Véralvadási zavarok
Autoimmun betegségek

Mikor javasolt a hialuronsavas kezelés?

Az arc öregedése komplex folyamat, nemcsak a bőr rétegei változnak, hanem a bőralatti szövetek is, a zsírpárnák megfogyatkoznak, lejjebb ereszkednek és végül az arckoponya csontszerkezeti változásai is hozzájárulnak a megváltozott külsőhöz. A fiatalos arcra jellemző V-alak megfordul, és a háromszög alapja az arc alsó harmadára kerül. Az esztétikai kezelések célja ennek a folyamatnak a megelőzése vagy javítása és ennek megfelelően végezzük el a volumenpótlást illetve a ráncfeltöltést az arc különböző területein:

  • Ajkak
  • Középarc
  • Nasolabiális redő
  • Marionette ráncok
  • Szem alatti karikák
  • Áll és állvonal
  • „Supermodel look” töltés: a járomív és állvonal kiemelése
  • Halánték
  • Homlok
  • Szemöldök környéke
Hogyan történik a beavatkozás?

Első lépésként orvosi konzultáció keretén belül tájékozódunk az esetleges korábbi arcfiatalító beavatkozásokról, az egyéni elképzelésekről, elvárásokról majd az állapot felmérése után javaslatot teszünk az egyéni, személyre szabott kezelésre. Maga a beavatkozás gyors és minimális fájdalommal jár. A hialuronsavas töltőanyagot fertőtlenítést és sz.e. helyi érzéstelenítést követően vékony tűvel vagy kanüllel juttatjuk az adott rétegbe. Utána átmeneti pirosodás, bevérzés, duzzanat előfordulhat.
Klinikánkon a svájci Teoxane cég legmagasabb minőséget képviselő TEOSYAL® hialuronsav termékeit alkalmazzuk.