Fine Thread Contouring (FTC)

felszívódó bioszálas arcfiatalító kezelés

Mit jelent a Fine Thread Contouring (FTC-Thread Lifting)?

A Fine Thread Contouring az egyik leghatékonyabb bőrfeszesítő és bőrminőségjavító eljárás. A bőr alá tű vagy kanül segítségével helyezett PDO (polidioxanon) szálak serkentik a kollagén termelődést, felgyorsítják a mikrokeringést, aktivizálják a regenerációs folyamatokat.

A szervezet reakciója következtében a szálak körül kollagénburok alakul ki, mely megmarad, miután a PDO szál már lebomlott. Eredményként a bőr feszesebb lesz, az arc pedig fiatalabbnak hat.

A PDO egy szintetikus szál, amelyet széles körben használnak különböző sebészeti területeken. A PDO szálak biztonságosak, nem allergizálnak és biológiailag teljesen lebomlanak kb. 6 hónap alatt.
A szálak különböző méretben és kivitelben elérhetőek (pl. sima, csavart, sodrott szálak), az arcon és testen alkalmazhatóak, ezekből egy területre a minél nagyobb hatás érdekében számos szál behelyezése javasolt, pl. egész arcra legalább 40, vagy több szál is behelyezhető. A vastagabb, tüskés COG szálakkal lifting hatás érhető el, pl. állvonal kontúrozás, orcák emelése, ezekből kevesebbet használunk, oldalanként 2-3 szálat. Legtöbbször kombinációban alkalmazzuk a különböző szálakat.
A COG szálak emelő hatása azonnal látható, de a többi szál esetében időre, kb. 3-4 hónapra van szükség ahhoz, hogy a szöveti reakciók következtében beinduló kollagéntermelődés és bőrfeszesedés látványossá váljon. Az eredmény 2 évig is megmaradhat.

Hogyan zajlik a Fine Thread Contouring 
(FTC-Thread Lifting) eljárás?

Előzetes konzultáció során történik az egyénre szabott kezelési terv felállítása, mely figyelembe veszi a páciens elvárásait és adottságait.
A beavatkozás során fertőtlenítést és helyi érzéstelenítést követően vékony tűhöz fűzött vagy kanülbe húzott szálakat juttatunk a bőr alá, megfelelő rétegbe, pontosan meghatározott helyekre. A tű kihúzásakor a szál a bőrben marad.

Előfordulhat bevérzés (kék-lila foltok, melyek fokozatosan színt váltanak, majd elhalványodnak), mely kb. egy hét alatt tűnik el teljesen, a kezelés utáni napon már sminkkel elfedhető. Enyhe duzzanat és fájdalom előfordulhat a kezelés utáni napokban. A kezelés napján nem szabad sminkelni. Egy hétig kerülendő a sportolás, 2 hétig nem javasolt szauna és szolárium használata. Fogászati kezelés sem javasolt 2 hétig, mert fájdalommal járhat a nagymértékű szájnyitás.  

Ellenjavalatok/Kizáró tényezők:

• bőrgyulladás, bőrfertőzés, pl. herpesz
• terhesség
• véralvadászavar

Feltétlenül tájékoztassa a kezelőorvost, ha gyógyszereket, táplálékkiegészítőket szed
(bizonyos gyógyszerek illetve a C-vitamin fokozhatjak a bevérzés esélyét) !